Welcome Dear students, today we will discuss Manual Research project 8613. With questions we will try to elaborate on how you can answer them along with that we are offering ready projects for your Theme, Sub Theme, and Topic.

Manul Research Project 8613 Theme, Sub Theme Spring 2022

  • Personality Development of Students
    • Cooperation and care of others
    • Disagreeing in agreeable way
    • Confidence
    • Efficacy
    • Irresponsibleness
    • Removing shyness
    • Removing aggression
    • Removing isolation
    • Removing narcissism (self-admiration, self-love)
 

Question: Overall background of the participants of the project; area/school: (socioeconomic status, occupation/profession – earning trends of majority of the parents, literacy rate, academic quality, and any other special trait of the community where the school is situated) (10 Marks) 

Answer:

Here you will define the background meaning of where all this research has happened. Along with that, you need to write about the students there classes and whereabouts including the school and living space of those students.

Question 1. Why did you select this specific sub-theme and topic? Relate it to your experience/problem in your classroom/institution.

Answer: You need to write about why did you select this topic and the Sub-theme lets the teacher know the reason for the selection. Could be your interest or something like that.

Question 2.  What was your discussion with your colleague/friend / senior teacher or supervisor regarding the problem?

Answer: While conducting this research what were your finding while discussing your topic with Teachers, Friends, or senior people in your research faculty.

Question 3  What did you find about the problem in the existing literature (books/articles/websites)? 

Answer: Explore books and online resources to know what and how has been already done regarding this problem.

Question 4: What were the major variables / construct of your project? Give definitions / description from literature.

Answer: What are the key terms in your topic or study? what do you mean of these terms? What particular meaning you will attach to the term when used in this project?

Question 5: What did you want to achieve in this research project?

Answer: (Objective/purpose of the study; what was the critical question that was tried to be answered in this project) 

Question 6: Who were the participants in your project?

Answer: Give details of the individuals or groups who were focused on this project e.g. the early-grade students whose handwriting in Urdu was not good or the students of class VIII who did not have good communication skills

Question 7: How did you try to solve the problem? 

Answer: Narrate the process step-wise. The procedure of intervention and data collection

Question 8: What kind of instrument was used to collect the data? How was the instrument developed?

Answer: For example observation, rating scale, interview, student work, portfolio, test, etc.

Question 9: What were the findings and conclusion?

Answer: Provide instruments and analysis as appendix

Question 10 : Summary of the Project

Answer: What and how was the research conducted – main objective, process and findings

Question 11: How do you feel about this practice? What have you learnt?

Answer: self-reflection (Write your experience while researching)

Question 12: What has it added to your professional skills as a teacher?

Answer: What did you learn during this research and how you’re going to use it in your field of teaching.

Question 13: List the works you cited in your project (follow the APA manual – 6th Edition). 

Answer: Reference to those articles in APA version 6th Edition which you used in this research.